logo-removebg-preview.png

Kas mul on suhtefoobia?

Autor: Sille Õun

Kas mul on püsisuhete foobia? Kas ma ei suudagi ühele inimesele pühenduda või ma pole seda õiget lihtsalt veel leidnud.

 

Suhte mittetoimimise põhjusi võib olla erinevaid. Suhtes on kaks osapoolt ja mõlemad annavad oma panuse suhtele, kas suhe toimib või ei. Ajalugu – meie pagas päritoluperest, valus kogemus vanemate suhtest, vanemate eeskujud mehe – naise rollidest, enda kogemus suhetest – räägib sellest, miks suhe ei toimi või püsima ei jää.

Paarid, kes jõuavad teraapiasse, räägivad tihti sellest, kui ilus oli nende suhte algus. Kõik toimis, nende mõttemaailm oli sarnane, nad soovisid samu asju, neil oli palju ühist, nad olid teineteisele kui loodud. Nad ütlevad: „Oleksime justkui teineteist alati tundnud“. Armumise algstaadium toob inimeses välja parima, kuna oled ARMUNUD ja see on võimas tunne.


Meid tõmbab just selle partneri poole, kelles on ühendatud lapsepõlves meie eest hoolitsenud inimeste, enamasti vanemate head ja halvad küljed. Seepärast see võimas äratundmine „Me oleksime justkui teineteist alati tundnud“. Positiivsed jooned on need, mis meeldivad, nendega suhtes olla on hea, negatiivsed omadused aga ärritavad ja me oleme oma partneris pettunud, kui me neid kogeme. St me tunneme samu tundeid nagu lapsena oma vanematega koos olles, kaasaarvatud kuuluvustunne, armastus, samuti me kogeme, et kõik vajadused pole täidetud ja ärritume selle üle.


Kui suur kirg ja armumine vaibub, siis paarid tunnevad suhtes, et neil ei õnnestu enam nii õigesti käituda, partner on muutunud kriitiliseks, teineteise jumaldamine asendub näägutamisega. Paljud paarid tunnevad suurt pettumust oma partneri suhtes, kuna olid suhte alguses kogenud midagi väga erilist, aga nüüd on suhtes pinged ja tülid.


See, et meie kõiki lapsepõlve vajadusi pole täidetud, tulevad esile just suhtes olles. Me oleme tundlikud selles, millest tundsime puudust minevikus. Suhtes olles, saab partner olla abiks ja anda meile seda, mida me vajame ja millest lapsepõlves ilma jäime. Saame teineteist aidata oma vajaduste täitmisel. Et endas selgust saada, siis alati on võimalus pereteraapiasse minna, et oma päritoluperekonna mustreid analüüsida ja seeläbi teadlikumaks saada. Päritolupere mustritest teadlikumaks saamine ja oma varasemate suhete analüüsimine aitab tulevikus püsivamaid suhteid luua

Tel. number

+372 5 219 240

E-post

kiira@perekonsultatsioonid.ee

Perekonsultatsioonid OÜ;  Tartu, Riia 15B, 51010
Reg. Nr: 11478621
Majandustegevusteade nr: 159297
SEB a/a EE521010220106834018

Powered by